Vikingové – Informace před táborem

Vážení rodiče,
Celý táborový tým se těší, že se za chvíli společně potkáme na našem tábořišti. Rádi bychom Vám poslali několik doplňujících informací k současnému fungování táborového týmu a k příjezdu na tábořiště.

Změny v týmu
Neustále se snažíme zlepšovat, což sebou přináší několik změn, které nám pomůžou v ještě lepší péči o Vaše děti. Hlavní změnou je, že letos na táboře nebude Martin vystupovat v roli hlavního vedoucího. Vedení celého týmu se ujme naše dlouholetá zkušená vedoucí Karol, která na našem táboře začínala jako dítě a dlouholetou praxí se vypracovala až na tuto novou pozici. Mládí vpřed!

Táborový zdravotník
Celý táborový tým prošel školením první pomoci a simulací různých situací, které by mohly na táboře nastat. Přesto je role zdravotníka na táboře jednou z nejdůležitějších a my jsme moc rádi, že se jí ujala naše zodpovědná vedoucí Verča. Verča absolvovala kurz zdravotníků zotavovacích akcí a působila v minulých letech jako zástupce zdravotníka.

Příjezd na tábor
Na tábor prosíme přivezte děti v neděli 28. července v čase mezi 16:00 a 16:30. Dříve prosím nejezděte, děti od Vás z organizačních důvodů dříve nejsme schopní převzít! Tábor najdete ZDE (odkaz na mapu). S sebou budete potřebovat dokumenty, které jsme Vám posílali po zaplacení poplatku, tedy nástupní list, potvrzení o bezinfekčnosti (podepisujte v den odjezdu na tábor) a souhlas s ošetřením. Potvrzení od lékaře musí být originál. Kopie bohužel nestačí. Pokud některý z dokumentů nemáte, napište nám prosím. Pošleme Vám jej znovu.

Léky
Veškeré léky a doplňky stravy prosíme předejte společně s další dokumentací zdravotnici po příjezdu na tábořiště. Za vydání dětem zodpovídá zdravotník a děti si nesmí nic brát bez jeho vědomí! Zvláštní důraz klademe například na prášky proti menstruační bolesti, magnesium a další na první pohled neškodné přípravky.

Co budou děti na táboře potřebovat?
Na tábor dejte dětem věci, které jsou napsané v Seznamu věcí na tábor. Seznam každý rok ladíme a doplňujeme podle zkušeností z předchozích let. V seznamu je zmíněna baterka – ideální je čelovka. V seznamu je také zmíněný dostatečně velký batůžek na výlety, láhev na pití a karimatka. Jsou to opravdu důležité věci, které děti musí mít! Batůžku, prosíme, věnujte zvýšenou pozornost. Dětem se do něj musí vlézt náhradní oblečení, láhev s vodou a jídlo na celý den. Stejně tak prosím ověřte, že je spacák v pořádku a není například děravý. Určitě také dejte dětem láhev na vodu, budeme se pohybovat i mimo tábořiště a je potřeba, aby děti měly vodu vždy s sebou! Pokud děti mají, mohou si s sebou vzít i libovolný kostým, v programu bude prostor jej využít.

Jak je to na táboře s mobily a jinou technikou?
Mobilní telefony a další elektroniku dětem  nedávejte. Mnohem vhodnější bude dopisní papír, obálka a známky. Elektronika bude děti zbytečně rozptylovat a neužijí si tábor naplno. V případě potřeby budou mít možnost zavolat z Martinova mobilního telefonu 721 225 924. Stejně tak můžete na tento telefon volat Vy dětem. Telefon má Martin vždy u sebe. Pokud by hovor nezvedl hned, ozve se Vám zpět co nejdříve.

Sladkosti a jiné dobroty
Na táboře se snažíme dbát na to, aby děti měly vyváženou stravu, a to včetně sladkého – i tento rok bude táborový jídelníček kontrolovat pracovník hygieny dle zásad výživové pyramidy. Proto Vás prosíme, nedávejte a ani neposílejte dětem nadbytečné množství sladkostí, chipsů, či jiných pochutin a sladkých nápojů. Děti mají z množství cukrů přebytek energie, který vede k problémům se spánkem.

Dopisy a pošta na tábor
Dětem také můžete psát dopisy, a to na adresu: „Vikingové – Volání Valhally“, LST Dzbel – Pod borovicí, Pošta Jesenec, 798 53 Jesenec. Dětem dopisy rádi předáme. Pokud budete dětem posílat balíčky poštou, zadejte prosím jako kontaktní Martinovo telefonní číslo, tedy 721 225 924. Pokud pro zaslání balíčku preferujete služby Zásilkovny, můžete využít pobočku Tescoma v Konici. Její identifikátor je 3698. Případně je možné využít Z-BOX v Konici s identifikátorem 19000. Opět prosím zadejte Martinův telefon 721 225 924 jako telefonní číslo příjemce. Ideálně i Martinovu soukromou emailovou adresu – info@martinkohler.cz Zásilka pak Martinovi „cinkne“ rovnou v aplikaci.

Návykové a jiné zakázané látky na táboře
Vzhledem k rozšíření a dostupnosti různých návykových látek ve společnosti cítíme potřebu zdůraznit, že jsou takové látky na táboře PŘÍSNĚ ZAKÁZANÉ! Apelujeme proto na rodiče, aby dohlédli na to, že děti u sebe nemají například jednorázové elektronické cigarety (i ty bez nikotinu), nikotinové polštářky (Lifty), bonbony s návykovými látkami (HHC…) nebo marihuanu, alkohol a jiné…
V případě, že budou u dítěte takové látky nalezeny, bude okamžitě a bez náhrady posláno domů a bude podán podnět na odbor sociální péče!
Mrzí nás, že jsme tento problém nuceni řešit tímto způsobem, dnešní doba nám ovšem nedává na výběr.

 —
V případě dotazů jsme Vám k dispozici a 28. července se budeme těšit 🙂

Za celý tým, 

Karolína Chybová (Hlavní vedoucí) a Martin Köhler (Hospodář)